Tieto „talianske“ jedlá by sme si nikdy neobjednali, hovoria rodení Taliani. Ich skutočná kuchyňa je iná
Niektoré obsahujú len základ z talianskej kuchyne, iné sa jej ničím nepribližujú.
2. Dresing
Veľakrát sa dostaneme do kontaktu s omáčkou, označenou ako taliansky dresing. Nie vždy je nápis na nej pravdivý. Fľaštičky s oreganom sa totiž často vôbec nepodobajú na tradičné omáčky v taliansku, s ktorými sú servírované rôzne šaláty. V Taliansku zväčša dostanete šalát len s extra panenským olivovým olejom a vínom, prípadne s balzamikovým octom.
3. Cestoviny s kuracím mäsom
Mäso podľa talianskych šéfkuchárov často končí tam, kde by nemalo. To je prípad aj rôznych cestovinových jedál, do ktorých pridávame kuracie mäso. Šéfkuchár Stefano Carniato tvrdí, že tieto jedlá majú už priveľa zložiek, pričom „Talianom stačí niekoľko čerstvých miestnych surovín“. Podľa neho mäso nepatrí napríklad ani do cestovín al pomodoro, ktoré si úplne vystačia „s čerstvou bazalkou a paradajkami“.
4. Špagety s mäsovými guľkami
Aj keď sa často receptúra prezentuje ako talianska, mäsové guľky na špagety podľa Talianov nepatria. Podľa šéfkuchára Vivianiho sa „zvyčajne podávajú samostatne, možno s chlebom alebo šalátom, ale nikdy nie na špagetách“. Napriek tomu, že tento pokrm uspokojuje požiadavku sýtosti a obsahuje viac bielkovín, šéfkuchár sa mu vyhýba: „Chýba mu autentickosť a vyváženosť chutí, ktoré sú základom tradičnej talianskej kuchyne“.
5. Krémové cestoviny
Článok pokračuje na ďalšej strane: