Najdôležitejší krok je ten posledný. Pri príprave bazového sirupu Miriam Kalisovej si dajte pozor na fľaše
Moderátorka miluje varenie a pečenie, pripravuje aj chutné nápoje.
Nie je len skvelá moderátorka, ktorú pozná takmer celé Slovensko. Miriam Kalisová vyniká tiež vo varení či pečení, sama na svojej stránke priznala, že je „nevyliečiteľný blázon do jedla a rozhodne nie je žiadna bábovka“. Prípravu sladkých či slaných jedál považuje za svoju meditáciu a teší sa z toho, keď niekomu navarí a „keď hosťom chutí,“ povedala pre Aktuality.
Nebojí sa experimentov
„Páči sa mi objavovanie nových a nových chutí. [...] Radosť z dobrého jedla, posedenia s priateľmi, s ľuďmi, ktorých milujete, je pre našu dušu dokonalá výživa,“ pokračuje ďalej. Rada experimentuje, inovuje recepty a vyťažuje z nich maximum. „Nikdy sa presne nedržím receptov, vždy, keď mi niečo doma chýba, nahradím to niečím iným, a tak vznikne úplne iná chuť,“ povedala kedysi pre Plusku.
Okrem toho, že dokáže pripraviť rôzne jedlá a má na ne množstvo receptov, rada pripravuje aj nápoje. „Každoročne s maminkou robíme bazový sirup. [...] Takto to robíme my a veľmi nám chutí. Množstvo cukru moc neriešime, [...]“ napísala k receptu na chutný sirup. Moderátorka neupozorňuje na kroky počas prípravy sirupu, ale práve na tie po jeho dokončení. „Dajte si pozor na fľaše! Musia byť stopercentne čisté,“ uvádza.
Na prípravu fliaš má Miriam svoj vlastný spôsob: „Ja ich umývam v umývačke a potom ešte do každej nalejem vriacu vodu, aby sa sklenená fľaša poriadne rozhorúčila. Keď vylejem horúcu vodu z fľaše, hneď nalievam horúci sirup a zatváram“. Zároveň dodáva, že sa jej takto nepokazil ešte žiaden sirup ani zaváranina. „Sirup skladujem výlučne v chladničke,“ dodáva.
Bazový sirup Miriam Kalisovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: