Do zapečených penne pridal niečo, bez čoho by neprežil. Braňo Deák prezradil recept na skvelé cestoviny
Hneď po domácej kuchyni najviac obľubuje práve tú taliansku.
Nepovažuje sa za gurmána, ale skôr pôžitkára, ktorý pristupuje k jedlu bez predsudkov. Herec Branislav Deák otvorene priznáva, že ho varenie baví a nemá sa problém postaviť pred sporák. Rád pripravuje rôzne cestoviny, šaláty ale aj dobré mäso. Vo svojej knihe Chute a vône života však priznal, že keď bol malý, do jedla ho museli vždy naháňať.
Má zbierku, o ktorú sa chce podeliť
Postupne si však hľadal k jedlu svoju cestu a začal si ho vychutnávať. Variť začal už na základnej škole a dovtedy ho rozmaznávala mamička či babička, ktorá bola aj kuchárkou. Postupne sa z neho stal zapálený kuchár „s rozširujúcou sa zbierkou skvelých receptov, o ktoré je pripravený sa podeliť,“ako napísal vo svojej knihe.
V kuchyni má aj svoje obľúbené jedlá. „Keď ide o jedlo, Taliansko je pre mňa absolútne naj, samozrejme, hneď po domácej kuchyni, ktorú dôverne poznám,“ uviedol. Priznal zároveň, že zbožňuje cestoviny na každý spôsob a tiež, že „bez mäsa by neprežil ani deň“. V recepte na skvelé zapekané penne sa, okrem iných, spájajú presne tieto dve ingrediencie.
Zapečené penne Braňa Deáka:
Recept pokračuje na ďalšej strane: