Nie je v ňom štipka múky, len veľa zeleniny. Ľahučký slaný koláč Adriany Polákovej vás osvieži
Zdravá pochúťka prekvapí svojou bohatou chuťou.
Pečenie a prípravu jedál si natoľko zamilovala, že svoje dobroty ponúka hosťom vo svojom rakúskom kaštieli. Z bývalej markizáčky Adriany Polákovej je dnes vynikajúca cukrárka, ktorá sa so svojimi receptmi často delí aj na sociálnych sieťach.
Prvý obed v trinástich, medovníky v pätnástich
Kým ju uchvátilo pečenie, skúšala aj variť. Prvý obed rodine pripravila už v trinástich – polievku z vrecka a palacinky z kupovaného cesta. Ako pätnásťročná si už trúfla aj na medovníky, ktoré sama vyzdobila. V tej chvíli sa jej dostalo podpory od celej rodiny.
Jej úplne prvý príspevok na sociálnych sieťach bol zhodou okolností tiež sladký pečený recept. „Bol to čokoládový brownie. Všade, kde začínam, začínam s koláčmi a pečením,“ prezradila pre Forbes Poláková. „Varím, lebo musím, pečiem, lebo to milujem,“ hovorieva Adriana.
Okrem sladkých receptov dokáže však upiecť aj slané zdravé pochúťky. Patrí medzi ne aj vegetariánsky quiche bez múky. „Je v ňom len zelenina,“ tvrdí Poláková v krátkom videu na svojom Instagrame.