Recept zdedila po babičke. Osie hniezda Kamily Magálovej zostanú vďaka jednej prísade mäkké a vláčne
Osie hniezda Kamily Magálovej zvládnu aj začiatočníci.
Je nielen uznávanou herečkou, ale aj kuchárkou. Kamila Magálová v šou Tajomstvo mojej kuchyne za 11 rokov navarila viac ako 1 300 chutných receptov a pomyselnú kuchársku varešku len neodovzdala tak dávno. To, že ako herečka uvádzala kulinársku šou, nebolo žiadnou náhodou – varila už ako dieťa.
Vždy navarené
Rodená Bratislavčanka sa od detstva zaujímala o varenie vďaka jej omame, ktorá bola v kuchyni ako doma. Jej babička ovládala zložité jedlá slovenskej, maďarskej aj rakúskej kuchyne a všetko muselo byť vždy perfektné.
„U starej mamy muselo byť všetko dokonalé. Keď mala štrúdľa malú dierku, robila cesto znova. To musí aj chutiť, aj vyzerať, hovorila,“ spomínala v rozhovore pre Pravdu Kamila Magálová. Jej starý otec bol podľa nej krásnym mužom, ktorý mal množstvo ctiteliek, no vždy vedel, že ho doma čaká milujúca manželka.
„Aj som sa pýtala omamy, ako to zvládala, a ona odpovedala: No tým, že som úžasná manželka a vždy, keď príde domov, tak sa usmievam, vždy má prestreté, vždy má navarený obed aj večeru, má upratané. Má svoj servis a ja viem, že sa ku mne vždy rád vráti,“ spomínala Magálová, ktorá zdedila po babičke tie najlepšie recepty.
Najradšej mala od babičky sladké osie hniezda. „Keď sa každý víkend spýtala, čo nám má zase upiecť, s bratom sme vždy jednohlasne vykríkli: Osie hniezda! Už sa aj hnevala, že máme chuť stále na to isté, ale my sme trvali na sladučkých hniezdach. Milujem tento jej recept,“ vravela Kamila Magálová, ktorá rodinný recept prezradila ešte v roku 2009 v šou Tajomstvo mojej kuchyne.