Jeden druh hríbov miluje. Zdena Studenková pripravuje hubové cestoviny tak, aby omáčka zostala hladká
Myslím, že línia sa dá udržať vtedy, keď sa človek pravidelne stravuje. Keď konzumuje to, čo si myslí, že mu prospieva a robí dobre, hovorí Zdena.
Hubárska sezóna je plnom prúde, v kuchyni si huby stále nájdu svoje miesto a sú prijemným spestrením jedálneho lístka. Recept na cestoviny s hubovou omáčkou ponúka aj herečka Zdena Studenková, ktorá najradšej využíva jeden druh hríbov.
Po prvom pečení kocúr utiekol z domu
Mala len deväť rokov, keď sa rozhodla inšpirovať svojou babkou a išla upiecť svoj prvý koláč. Dopadlo to podľa nej presne tak, ako prvý pokus s pečením len môže dopadnúť. Počas toho, ako bol koláč v rúre, sa totiž išla bicyklovať.
„Vrátila som sa, pribehol aj náš kocúr, otvorila som po troch hodinách rúru, odtiaľ sa vyvalil ‚aladin‘ – vybehol taký čierny dym a odhodilo kocúra. Až tak, že dva dni neprišiel domov. Neviem, kde sa spamätával. Tak toto bol môj prvý pokus pečenia,“ spomínala v markizáckom Teleráne Zdena Studenková, z ktorej sa nakoniec stála vychýrená pekárka a kuchárka.
Už v minulosti pre MY Bystrica priznala, že varí takmer každý deň a vďaka tomu nie je nútená jesť v bufete majonézové šaláty. „Myslím, že línia sa dá udržať vtedy, keď sa človek pravidelne stravuje, keď konzumuje to, čo si myslí, že mu prospieva a robí dobre. Ja viem, že mi dobre robí zelenina, ryža, cestoviny, prípadne ryby, hydina,“ vysvetlila herečka.
Vo svojej knihe Aj varenie je umenie sa s fanúšikmi podelila o desiatky receptov a nechýba ani recept na cestoviny s omáčkou z čerstvých dubákov, ktoré miluje. Vďaka jej postupu bude omáčka hladká a chutná.