Najviac mu chutil, keď si ho uvaril sám. Špeciálny guláš podľa Karla Gotta zvládne pripraviť každý
Karel Gott mal na guláš overený recept.
Každý milovník gulášov vie, že tajomstvo dobrého gulášu sa ukrýva v dvoch hlavných ingredienciách – mäse a najmä cibuli. Karel Gott však dôraz kládol aj na zemiaky a práve preto počas života obľuboval najmä tzv. balatonský guláš. Celý postup je nesmierne jednoduchý a tak, ako ho s láskou varil sám maestro Gott, ho dokáže pripraviť úplne každý.
Nebál sa do ruky chytiť varešku
Karel Gott bol vyhláseným gurmánom. Keďže mu komunisti nezakazovali koncerty v zahraničí, mal možnosť ochutnať jedlo z celého sveta. V Rakúsku nikdy neodolal pravému viedenskému rezňu, ku ktorému obľuboval zemiakovú kašu so smotanou. Nemeckí novinári zase spomínali, ako Karel Gott u nich navštevoval klub, kde hosťom o polnoci podávali polievky.
Doma nepohrdol klasickou hovädzou sviečkovou na smotane s karlovarskou knedľou či tatarákom a azda najviac si potrpel na dobre pripravený guláš. V tradičnom českom „hospodskom“ guláši mu však chýbali zemiaky, a tak dával prednosť tzv. balatonskému. A to hlavne takému, ktorý si ako vychýrený kuchár pripravil on sám.