Chuťovka na slovenský spôsob. Petra Tóthová pri slivkovom koláčiku stavila na ručne zbieraný mak
Efektný a jednoduchý koláč pripravila porotkyňa so slovenskými slivkami a slovenským makom.
„Vedeli ste že existuje modrý, biely, sivý mak?“ pýta sa známa porotkyňa na svojom Instagrame. Cukrárka Petra Tóthová k otázke pridala aj recept na koláč, v ktorom využijete jeden z vymenovaných makov. Farby maku zároveň menia jeho chuť - modrý je klasický, ktorý bežne používame v domácnostiach.
Každý má svoje výnimočné vlastnosti
„Biely je do orieškova a sivý je podobný modrému, ale má výraznejšiu makovú chuť. Biely je najbohatší na vápnik a je ľahšie stráviteľný,“ prezradila pestovateľka maku Gabriela Čechovičová pre Katolícke noviny. Na základe tohto rozdelenia si vždy môžete vybrať ten, ktorý bude pre vaše telo najviac prospešný.
Práve najpoužívanejší mak - ten modrý - vmiešala Petra Tóthová do jednoduchých galetiek. „Ja som ju chcela pripraviť na slovenský spôsob. So slovenskými slivkami a hlavne slovenským makom,“ píše v príspevku.
Keď jej pestovateľka Čechovičová priniesla makovú nátierku, hneď jej napadlo, ako ňou galetku môže ešte zjednodušiť. „Tu je jednoduchá galetka s ručne zberaným Makom z Jarnej,“ opisuje ďalej recept.