Za maslo dajú Slováci aj cez štyri eurá. Urobte si ho doma podľa receptu michelinského šéfkuchára Martina
Stačiť vám bude jedna ingrediencia a pár minút času.
Maslo podľa michelinského šéfkuchára
Ingrediencie
Pol litra 33-percentnej alebo 40-percentnej smotany
Ľadová voda
„Smotana musí mať minimálne 33 percent tuku a jedno veľmi jednoduché. Dáme smotanu do thermomixu, ale môžete použiť aj klasickú maselnicu, s ktorou to síce trvá dlhšie, ale je to krásna upokojujúca činnosť,“ uviedol šéfkuchár, ktorý v thermomixe vymieša smotanu, až kým sa tuk nezačne oddeľovať od podmaslia. V thermomixe to pri nastavenej rýchlosti 4 trvá zhruba osem minút.
„Krásne sa nám oddelení podmaslie od masla a precedíme to,“ pokračoval michelinský šéfkuchár, ktorý podmaslie nevyhadzuje, ale spotrebuje v reštaurácii ďalej. Oddelené maslo môžete doma dať do studenej vody, v ktorej si ho vytvarujete na vami požadovaný tvar. Šéfkuchár Martin Štangla domáce maslo rád podáva so soľou a rozmixovanými bylinkami.
[avizo=https://www.dobrenoviny.sk/c/214991/urcite-si-na-nich-pochutite-slubuje-michelinsky-kuchar-jeho-recept-na-holandske-rezne-niektorych-prekvapil|Jeho recept niektorých prekvapil. Pripravte si tradičné holandské rezne podľa michelinského šéfkuchára]